Even voorstellen

Mijn naam is Jan van Limbeek.

Ik ben geboren in 1956 te Zandvoort en sedert 1978 werkzaam geweest bij verschillende politiekorpsen in Nederland. Eerst als `straatagent` in het meest beruchte deel van Amsterdam, namelijk bureau Warmoesstraat en nadien in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Via een avond- weekeindstudie rechten aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 1991 afgestudeerd als jurist en korte tijd als advocaat in Amsterdam werkzaam geweest. Vervolgens ben ik weer teruggekeerd bij de politie en wel bij het korps Flevoland.

Thans ben ik als jurist part-time werkzaam bij de Nationale Politie en wel bij de Landelijke Eenheid te Driebergen

Naast mijn werk bij de politie heb ik jarenlang op een redelijke nivo de handbalsport beoefend en daardoor regelmatig geblesseerd geweest. Bij de revalidatie van de verschillende blessures ben ik in foto1aanraking gekomen met acupunctuur waardoor mijn interesse voor acupunctuur ontstond.

Daarnaast ben ik door mijn werk als `straatagent` met veel menselijk leed in aanraking gekomen en werd daardoor uiteindelijk in 2008 de diagnose `post traumatisch stress syndroom` (PTSS) bij mij gesteld.

Ook bij het herstel van deze aandoening heb ik ondersteunend behandelingen met acupunctuur ondergaan. Met name door deze laatste aandoening en de behandelingen met acupunctuur was mijn interesse voor acupunctuur definitief gewekt.

Uiteindelijk ben ik in 2009 acupunctuur gaan studeren aan de academie Qing Bai , locatie Amsterdam. Ik heb de studie in 2012 afgesloten met een indrukwekkende stage in Beijing, China.

Het was en is mijn overtuiging dat er méér is tussen hemel en aarde dan de mens kan `zien` en dat acupunctuur een waardevolle bijdrage kan leveren bij het beter laten functioneren van die mens in dat deel wat wij niet kunnen zien maar toch invloed heeft.