Dr. Tan’s acupunctuur

In de loop van 2013 ben ik in aanraking gekomen met de acupunctuur ‘balance-methode’ van Dr. Richard Tan.

Eerst via internet en you-tube ( zie voorbeeldpagina ). Daar ben ik erg van onder de indruk geraakt. Vervolgens heb ik een 4-daagse training gevolgd bij Dr. Tan in Berlijn in oktober 2013. In november 2014 heb ik een ‘advanced-training’ gevolgd bij Dr. Tan in Koblenz. Helaas is dr. Tan in 2016 overleden en zijn levenswerk wordt voortgezet door een aantal direct door hem opgeleide acupuncturisten. ( zie website )

Dr. Tan maakt bij zijn ‘balance-methode’ gebruik van de mogelijkheden om meridianen te balanceren (met elkaar in balans te brengen) waardoor met name bij acute pijnklachten een onmiddellijk resultaat verkregen kan worden. Dr. Tan noemt dit zijn ‘acupunctuur 1, 2 en 3-methode’

Daarnaast heeft hij een aantal ‘magic combo’s’ ontwikkeld/samengesteld. Dit zijn speciale naaldcombinaties, die in specifieke gevallen werken, zoals bij (acute-)rugklachten, hooikoorts, vrouwenklachten, hoofdpijn etc.

Tenslotte zijn er de ’12 magical points’, naaldcombinaties waarbij alle 12 meridianen gelijktijdig gebalanceerd worden. Deze combinaties worden voornamelijk ingezet bij meer chronische aandoeningen. Ik gebruik deze combinaties ondermeer bij de behandeling van klachten met betrekking tot ‘restless leggs’ maar ook fybromyalgie, migraine, poly neuropathie etc.

De kracht van de behandeling met de ‘balance-methode’ is erin gelegen dat verschillende acute pijnklachten zeer adequaat behandeld kunnen worden. Met name klachten aan het bewegingsapparaat, zoals elleboog, knie en enkels, maar ook (lage) rugklachten zijn bijzonder goed te behandelen en verhelpen met de ‘balance-methode’