Hooikoorts, wat nu ………

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen.
De klachten zijn:

  • jeuk aan de neus, veel niezen
  • verstopte neus of een ‘loopneus’
  • jeukende, tranende ogen
  • benauwdheid
  • moeheid

Hooikoorts kan geen kwaad, maar wel heel vervelende klachten geven.
Tegen de klachten kunt u een neusspray of tabletten met antihistaminica gebruiken.

Tot zover de westerse beschrijving van hooikoorts. Met name de behadeling van de klachten is vanuit de Chinese benadering bijzonder. Juist bijzonder omdat de genoemde behandeling zich richt op het bestrijden van de klachten en niet van de oorzaak.

Vanuit de Chinese benadering is er bij hooikoorts sprake van verzwakte Longenergie. De Longen zorgen voor de bescherming van het lichaam tegen onheil van buitenaf, zoals de genoemde pollen. Ze zorgen dus voor weerstand c.q. afweer tegen de pollen.

De Chinese behandeling is dus gericht op het versterken van de Longenergie door enerzijds gebruik te maken van Chinese kruiden, om de Longenergie op te bouwen en acupunctuur anderzijds om de opgebouwde energie te balanceren.

Deze behandeling kan zowel preventief, dus om de hooikoorts te voorkomen als ook tijdens de klachten ingezet worden. Veelal met prima resultaat. De behandeling duurt vaak niet langer dan 5 weken en bij de aanvang ervaart de patiënt veelal onmiddellijk dat hij/zij ‘vrijer ademt’

Van belang is om te weten dat de maand februari de maand is waarin het verstandig is om te beginnen met een behandeling tegen hooikoorts.

Wilt u meer weten over hooikoorts en de behandeling dan kunt u op de contactpagina terecht of, wel zo snel, telefonisch onder nummer 0683651854.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *