Corona en Acupunctuur

Informatie over het Coronavirus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, COVID-19. Inmiddels is het coronavirus (COVID-19) vastgesteld in Nederland. Dit leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Op deze pagina leest u waar u terecht kunt met vragen, wat de GGD doet en wat u zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Vragen over het coronavirus?

Heb je vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351 (08.00-20.00 uur).

Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij een speciale website van de Rijksoverheid.

Gaat uw vraag over een reis en reisadvies? Bekijk de meest actuele reisadviezen (Ministerie van Buitenlandse Zaken);​

Wat doet de GGD?

De GGD Flevoland monitort, doet bron- en contactonderzoek en beantwoordt veel vragen. Als er iemand positief getest is, wordt nauwkeurig in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad. De GGD zal alle contacten monitoren om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen of te vertragen. In Nederland is een structuur waarin artsen, laboratoria, GGD’en en andere organisaties samenwerken om uitbraken van infectieziekten te bestrijden.

Wat kunt u doen?

De belangrijkste maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Was je handen regelmatig.
​Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
Gebruik papieren zakdoekjes.
Als je contact hebt gehad met een ziek persoon, was dan goed je handen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *