Mountain Flight

Vandaag heb ik mij in hogere sferen begeven en wel vanuit Kathmandu richting de Mount Everst! Werkelijk een belevenis!
Nadeeltje was wel dat ik om 06.00 uur ‘acte de presence’ moest geven op het vliegveld.
Via de huisbaas een taxi geregeld, die om 0545 uur voor de deur stond en mij via een aantal binnenweggetjes in hoog tempo afzette op Kathmandu International Airport. Daar aangekomen bleken er nog zo’n 200 reizigers klaarstonden om aan boord te gaan van de verschillende vliegtuigen die richting Mount Everest gaan.
Met een oude bus werden we naar het (ook oude) toestel gebracht.IMG_4179 In het toestel kregen we allemaal een plaatsje aan het raam, maar dat mag ook wel gezien het bedrag dat voor deze trip betaald moest worden. In Europa vlieg je voor een dergelijk bedrag gemakkelijk naar Barcelona en terug, desnoods met een omweg via London! In een vlotte 10 minuten vlogen we richting de Himalaya. Dit gaf fraaie uitzichten, ondanks de ochtendnevel.

Maar het duurde even voordat we uiteindelijk het beeld voorgeschoteld kregen namelijk de Mount Everest! Met recht een kippenvelmoment! Echter voor we goed en wel een paar foto’s konen maken draaide het vliegtuig alweer en gingen we terug richting Kathmandu.

Al met al een adembenemende tocht die in totaal  een uur in beslag nam waarin we effectief 15 minuten heen en 15 minuten terug konden genieten van het uitzicht. Ik zal op een later moment nog een video toevoegen.

 

IMG_4202IMG_4195

 

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *