Monkey Temple

Voordat ik een een ander bericht nog een afsluitend verhaal zal houden over mijn vrijwilligersstage in Nepal eerst even een verslag(je) over een bezoek aan de zogenaamde Monkey Tempel. Deze is genoemd naar, u raadt het al, de daar in grote getale levende apen. Bijzonder aan deze apen is dat ze heilig zijn, waarom is mij niet duidelijk, ze zijn net zo lelijk en onbeschoft als de apen die bij het openlucht crematorium verblijven. Ook hier is je iPhone niet veilig, niet voor de apen maar ook niet voor de vele bedelaars en zwervers!
Officieel heet de tempel Swayambhunath Stupa en ligt boven op een berg. De berg dient beklommen te worden via een groot aantal traptreden. Het beklimmen viel al met al niet mee. Met een natte rug en een droge keel kwamen we boven, alwaar er een fraaie tempel te bewonderen viel.

4689E00F-4294-4CB4-8FD7-2E6A214CAB4DIMG_4243IMG_4245

Op de terugweg zijn we via Thamel gelopen en hebben we daar een zogenaamde Tuk-Tuk genomen naar het gast verblijf in de wijk Purano Baniswhor. Een leuke en afwisselende middag! Ik zal de foto’s nog nader aanvullen, maar het internet en mijn iCloud-drive laten het niet heel gemakkelijk toe om foto’s toe te voegen.

In ieder geval is het morgen (20 april 2017) mijn laatste dag ik de kliniek en ben ik gevraagd een presentatie te geven over de manier waarop ik acupunctuur bedrijf en met name om een aantal punten te bespreken die onmiddellijke pijnverlichting geven.

Ik zal u op de hoogte houden van het verloop van die laatste dag.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *